Jeanette Binderup-Schultz

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jeanette Binderup-Schultz
Født 5. oktober 1967 (56 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jeanette Binderup-Schultz (født 5. oktober 1967) er en dansk skuespiller, danser og koreograf.

Binderup-Schultz blev musisk-sproglig student fra Køge Gymnasium i 1985. Samme år havde hun sin debut som professionel danser i Cirkusrevyen. Hun medvirkede som danser i mange opsætninger, muscials og shows. Hun tog en skuespiluddannelse ved Actors Centre i London og debuterede som skuespiller i 1990Gladsaxe Teater. Hun har spillet på Folketeatret, Nørrebros Teater, Det Danske Teater, Teatret ved Sorte Hest, Odense Teater, Aalborg Teater og Gladsaxe Teater.

Ved Hjørring Revyen i 1996 fungerede hun første gang som koreograf. Hun har koreograferet Kolding Revyen, Rocky Horror Show, Cyrano de Bergerac samt DR1-julekalendrene Jul i Gammelby og Nissebanden i Vestindien, ligesom hun har lavet koreografi for Den Fynske Opera og Den Jyske Opera.

Hun har medvirket i spillefilmen Hjælp - Min datter vil giftes (1993) i en lille rolle som burgerpigen, der inviteres med til Rio af Niels Olsen, samt det 20. afsnit af TV 2-serien Hotellet.

Fra 1991 til 2003 dannede hun par med Per Pallesen, som instruerede hende i Hjælp - Min datter vil giftes. I dag er hun gift med teaterchef Kasper Wilton. Parret er bosiddende i Skovshoved.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]